Kabel-fejl stopper Anholt Havmøllepark på andet døgn

En fejl i kabelforbindelsen mellem Anholt Havmøllepark og elnettet i land betyder, at parken siden kl. 8.35 i går, tirsdag været ude af drift.

Energinet.dk, som ejer og driver ilandføringsanlægget, har i nattens løb forsøgt at finde fejlen, men endnu uden held.

Selskabet oplyser, at målinger har vist, at der er stor sandsynlighed for, at fejlen er opstået i nogle muffer i kablet tæt på Grenå, hvor selskabet så har gravet i nattens løb. Men endnu det altså ikke lykkedes at finde den fejlramte muffe.

Samtidig overflyver man kabelruten med helikopter for at tjekke for eventuelle gravearbejder, som kan have beskadiget kablet.

Ifølge kommunikationskonsulent Karin Tronbech fra Energinet.dk har man tidligere oplevet muffefejl på et kabel, der tilslutter havmølleparken Horns Rev 2 til elnettet.

Energinet.dk har dog ikke mistanke om, at der denne gang er tale om en systematisk fejl, og mufferne på kablet til Anholt Havmøllepark er under alle omstændigheder af et andet fabrikat.

Læs også: Sjuskefejl på kæmpekabel slukker verdens største havmøllepark

Det er Energinet.dk, der skal dække Dong Energys tab ved ikke at kunne komme af med den producerede vindmøllestrøm, mens fejlen står på.

Energinet.dk vil og må ikke gætte på, hvornår kablet er i drift igen, fordi det kan påvirke prisdannelsen på elmarkedet. Når fejlen er rettet, skal markedet først orienteres gennem en særlig meddelelse til den nordiske elbørs, Nordpool.

Kablet løber hen over havbunden fra en platform ved havmølleparken i Kattegat og ind på land, hvor det er gravet ned i jorden og forbindes med resten af elnettet. Energinet.dk mener, ikke, at fejlen skal findes i søkablet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>