Læger kunne ikke se Afrika-rejse i ebola-patients elektroniske journal

Patientjournalsystemet på Texas Health Presbyterians hospital i Dallas var sat op til at følge en rutine for patienter, som henvendte sig med influenzalignende symptomer. Derfor så lægerne i første omgang ikke, at en liberiansk mand, netop var kommet til USA fra det ebola-ramte Liberia. Det skriver CNBC.

Sådan lød i hvert fald den første forklaring fra hospitalet, hvor det også forlød, at fejlen skulle være rettet. Efterfølgende har hospitalet ændret forklaring og hævder, at der ikke var nogen fejl i det elektroniske patientjournalsystem.

Ifølge den første forklaring havde sygeplejersken ved akutmodtagelsen på hospitalet anført, at patienten havde rejst i Liberia. Men rejseinformation indtastet i sygeplejerskernes del af journalen var ikke umiddelbart synlig i lægernes del af journalen. Det havde hospitalet nu ændret, forlød det.

Den nye forklaring fra hospitalet forlyder, at informationen var tilgængelig for begge grupper af brugere af journalsystemet, men hospitalet har ikke givet nogen nærmere forklaring på, hvorfor personalet angiveligt overså informationen.

Hospitalet er på flere punkter blandt de hospitaler i delstaten Texas med det ringeste serviceniveau både målt på ventetid på akutmodtagelserne og på, hvor ofte patienter, der er blevet sendt hjem, bliver indlagt igen. Det skriver Dallas Morning News.

Patienten blev i første omgang sendt hjem, men vendte tilbage to dage senere og blev testet positiv for ebola. Dermed har han i mindst to dage været en potentiel smittebærer i Dallas, ligesom han kunne være kommet i behandling tidligere, hvis sundhedspersonalet havde reageret.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>