Lenovo vil ind i de store danske datacentre med IBM-opkøb

Lenovo har for nylig formelt lukket handlen om at overtage en stor del af IBM’s serverforretning, og det betyder, at Lenovo nu står til at udfordre især HP og Dell på det danske marked. Det skal ske ved at kombinere Lenovos eget relativt nyetablerede katalog af mindre servere med IBM’s store systemer, så Lenovo ligesom HP og Dell kan levere til datacentre i alle størrelser.

»Lenovo har haft sine egne servere, men har bare ikke været i Danmark. I Kina er vi allerede nummer ét på desktopservere,« siger direktør Jørn Rønning fra Lenovo i Danmark til Version2.

Lenovo introducerede først sine Thinkserver-produkter i Danmark i februar, så selskabet har altså knapt fået fodfæste, før IBM-produkterne nu slutter sig til firmaets line-up.

IBM’s serverforretning er med salget til Lenovo blevet delt i to. Lenovo har købt den del, som producerer servere baseret på x86-arkitekturen samt netværk og storage. IBM beholder foreløbig den del, der omfatter IBM’s mainframe-systemer samt systemer baseret på Power-processorerne.

For Lenovo betyder opkøbet, at selskabet går fra kun at have servere til relativt små miljøer til at kunne levere til større datacentre.

»Vi kommer til at køre videre med både Thinkserver og IBM’s x86-servere. Der er meget lidt reelt overlap. Vi har meget godt i forhandlerne af de mindre installationer, og det, vi får fra IBM, er de store komplekse løsninger,« siger Jørn Rønning.

På tekniksiden vil Lenovo blandt andet forsøge at skille sig ud med servere, som er certificeret til at kunne operere med konstant drift ved temperaturer på op til 45 grader.

Handlen omfatter også storage og datacenternetværk fra IBM, men Lenovo vil foreløbig fortsætte med også at forhandle storagesystemer fra EMC.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>