Blog: Driver IT ?

Ifølge politidirektøren er det et “forklaringsproblem” at de ikke fik fingeren ud da det svenske politi fortalte at de sad med CSC’s RACF fil.

Gu’ faen er det ej: Det er et afgrundsdybt IT-sikkerheds og -kompetenceproblem.

Igår holdt jeg et foredrag om beskyttelse af SCADA systemer og da jeg anbefalede at man skulle politianmelde alle alvorlige angreb gjorde publikums reaktion det inderligt tydeligt at det er jeg ikke den eneste der synes.

IDA har stablet en konference på benene der hedder “Driving IT“, som en del af en større strategi for at sparke nogle ting igang.

Jeg har lovet at holde et foredrag på “eGOV” sporet, det bliver en lettere destilleret og omforandret udgave af et foredrag jeg kun har holdt en gang tidligere: “Digitaliseringen lykkedes, samfundet døde.”

Foredraget er et forsøg på at zoome ud og se på samspillet imellem IT og samfund, hvorledes de har og vil påvirke hinanden og hvilke spørgsmål det er vi virkelig bør fokusere på fremadgående.

Søforklaringen fra Politidirektøren ligger lige til højrebenet i den sammenhæng.

Det er et meget varieret program IDA har hæklet sammen og i modsætning til Open Source Days, der altid har været lidt af en fætter-kusine-fest, kan man komme rimeligt bredt omkring, inklusive som sagt mine trakasserier.

IDA har ikke holdt den slags konferencer før og men en af primus motor er Rolf der tidligere var krumptap på Ingeniøren og Version2 så jeg er ret overbevist om at det ikke bliver kedeligt…

phk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>