OL i 2016 går i skyen

De moderne Olympiske Lege har aldrig været afholdt to gange i træk i den samme by eller sågar samme land. Ud fra det perspektiv giver det derfor mening, at den Internationale Olympiske Komité, IOC, nu arbejder på at lægge alle it-systemer til afholdelsen af legene ud i skyen.

IOC samarbejder med it-serviceleverandøren Atos, som blandt andet består af det tidligere Siemens IT Services, om at lægge en stor del af systemerne til legene i Rio de Janeiro i 2016 på Atos’ egen sky, Canopy.

Planen er i første omgang at få lagt planlægningsværktøjerne i skyen, og frem mod vinterlegene i PoyeonChang i 2018 skal alt lægges i skyen.

Det første spadestik til overgangen til cloud computing var ved vinterlegene i Sochi i år, hvor resultaterne fra konkurrencerne blev distribueret via skyen.

»Som en begivenhed, der kun optræder én gang hvert andet år – hver gang et nyt sted – og som kræver enorm computermæssig infrastruktur og genererer massive datamængder, passer OL perfekt til cloud computing,« udtaler salgsdirektør Patrick Adiba fra Atos ifølge en pressemeddelelse.

Cloud computing giver også mulighed for at lægge it-infrastrukturen i dvale mellem legene, ligesom det ikke er nødvendigt at opbygge lokale datacentre til håndtering af alle systemer. I 2016 vil legene dog stadig have datacentre i Rio de Janeiro.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>