Rigspolitiet går ind i sag om lækkede Snapchat-billeder

Sagen om de angiveligt 100.000 lækkede billeder fra det sociale medie Snapchat bliver nu en smule mere aktuel for danskerne, når Rigspolitiet går ind i sagen. Det skriver EPN.dk.

Tidligere har det været fremme i blandt andet dagbladet.no, at mange af snap-billederne og
-videoerne var danske og norske, ligesom danske hjemmesider i Business Insider er blevet kædet sammen med lækagen.

Læs også: Snapchat sender aben videre i læk med 200.000 billeder

Det er især de mange danske tekstbeskeder på snaps’ne – de korte video- eller billedbeskeder, der skulle tilintetgøre sig selv, når modtageren har set dem – der har fået Rigspolitiet til at reagere, siger lederen af Nationalt Center for Cybercrime under Rigspolitiet, Kim Aarenstrup.

»Vi er i gang med at finde ud af, hvad der er op og ned, og om vi selv kan få adgang til dataene,« forklarer Kim Arenstrup til EPN.dk

Kim Arenstrup satte mandag et par folk på opgaven, men indtil nu er de ikke stødt på de nøgenbilleder, der påstås at være blevet hacket og lækket.

»Så spørgsmålet er, om det her bare er en italesat event, eller om der er noget om snakken,« fortsætter Kim Aarenstrup om The Snappening, der hurtigt blev navngivet i reference til en anden læk fra Apples iCloud, hvor massevis af kendis-nøgenbilleder fandt vej til nettet og senere blev døbt The Fappening efter det engelske internetudtryk ‘fap’, der hentyder til onani foran skærmen.

Læs også: IP-adresser forhaler politiets opklaringer af tyveri

På Reddit.com og andre online-fora giver brugerne eksplicit udtryk for, at man ikke bør hente eller se materialet fra lækagen, der indeholder billeder af helt unge og meget letpåklædte mennesker.

At lækagen af de mange billeder forsvandt hurtigt igen, og at det rygtes, at den aldrig har fundet sted, åbner ifølge politilederen op for en anden mulighed: at hackingen slet ikke har fundet sted, men blot er et forsøg på at svække Snapchat.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>