Populært elektronik byggesæt får touchscreen

Du kan bruge den som en tyk ipad – en såkaldt Pi-pad. Eller du kan bruge den som en integreret skærm til dine gør det selv byggeklodser fra selvsamme producent. Det er en ny touchscreenskærm, du kan koble direkte på de små microcomputere, som firmaet Raspberry Pi er kendt for. Det skriver Techcrunch.

Firmaet Raspberry, der producerer små mikrocomputere, der kan være på en enkelt printplade og koster ned til 25 dollars, tilføjer nu en ny komponent, der skal bringe endnu flere anvendelsesmuligheder i spil for de små mikrocomputere, der virker med strømmen fra et usb-kabel, et SD hukommelseskort, en skærm og en mus.

Læs også: Børnevenlig byg selv-computer går i handlen for under tusind kroner

»Det er lidt som en tablet, hvis du er villig til at acceptere en meget tyk tablet«, sagde grundlæggeren Eben Upton til Techcrunch i et interview, mens han viste hvordan byg-selv skærmen kunne klikkes på et af firmaets eksisterende mikrocomputere.

»Slutresultatet er en stak med en Raspberry Pi på. Idéen er, at du nu har noget at integrere,« sagde Eben Upton.

Eben Uptons mikrocomputere blev oprindeligt udviklet for at kunne give børn i tredjeverdens lande adgang til computere i undervisningen, men er oven i blevet et regulært hit hos hobbyfolket og andre firmaer, der bruger de små mikrocomputere til alt lige fra at regulere temperaturen automatisk indendørs til at blive spændt på en ballon og derefter tage billeder af jorden højt oppe fra luften.

Skærmen ventes at være ude i slutningen af året eller i begyndelsen af næste år, skriver Techcrunch.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>