Samdata-formand: It i folkeskolen er uambitiøst

Til trods for indtrædelsen af programmering i folkeskolen, fylder it alt for lidt i klasselokalerne. Det er meldingen fra HK Samdatas formand Thomas Bisballe i en leder.

Samdata-formanden kritiserer i kontante vendinger, at it er reduceret til en birolle i Fysik og Kemi, samtidig med at lærerne ikke får tilbudt nogen undervisning, men må forsøge at »tigge sig til noget efteruddannelse,«

»Ambitionsniveauet er i skærende kontrast til den verden, vi er omgivet af, og især den fremtid vi er på vej mod,« skriver Bisballe.

Ifølge lederen, er it-færdigheder ikke bare relevante at lære, hvis man drømmer om en karriere som programmør. I dag og i fremtiden kræver alle jobs nemlig et it-kendskab lyder det.

»Mekanikeren skal forstå bilens elektronik. Sygeplejersken er omgivet af stadig mere elektronik, og arkitekter er på vej ind i en fremtid, hvor deres visioner skabes i en computer og printes i 3D,« forklarer Bisballe.

Hos den faglige forening så man gerne, at Danmark efterfølger eksemplet fra England og Estland. Begge lande har indført konkrete tiltag der skal give skolebørnene kode-erfaring fra en meget ung alder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>