Putin benægter fastere greb om russisk internet

I en tale til det russiske sikkerhedsråd, erklærede den russiske præsident Vladimir Putin, at han ingen planer har om at stramme grebet om russernes adgang til internettet, til trods for et stigende antal cyberangreb på den russiske stats hjemmesider. Det skriver Reuters.

Stigningen i cyberangreb – antallet nåede 57 millioner angreb på russiske hjemmesider alene i de sidste seks måneder, siger generalsekretæren for sikkerhedsrådet, Nikolai Patrushev – sker angiveligt, fordi Rusland har påkaldt sig omverdenens misbilligelse ved sit engagement i Ukraine, skriver Reuters. Ifølge præsidenten svinger intensiteten i cybertruslerne med udviklingen af situationen i Ukraine.

Læs også: Aktindsigt afslører blåstempling af massiv amerikansk overvågning

Til trods for mistanken om, at han er på vej til at stramme grebet om landets interne kritikere og opposition på nettet, under dække af at beskytte sig mod udefrakomne trusler, erklærer Putin, at han vil holde nettet frit.

»Vi har ingen intentioner om at begrænse adgangen til internettet, at sætte det under total kontrol, « sagde Putin til et møde i hans sikkerhedsråd, hvor stats-, forsvars- og sikkerhedsledere var samlet.

»Vi overvejer det ikke en gang. Mediefrihed, folkets ret til at modtage og udbrede information – det er et grundlæggende princip i enhver demokratisk stat. Den ret må man holde sig strengt til,« sagde han.

Læs også: Kinesiske hackere bryder ind i amerikansk regeringsdatabase

Putin frygtes at ville regulere nettet i en sådan grad, at han kan slukke for det med et snuptag, hvis der skulle opstå en nødsituation. Han fremhævede dog på mødet, at Rusland blev nødt til at opgradere sin cybersikkerhed ovenpå de mange cyberangreb, dog uden at komme ind på hvordan, skriver Reuters.

At Putin og Rusland ikke er hævet over internettet så man i vinteren 2011-2012, da store protester mod præsidenten blev arrangeret og koordineret via de sociale medier. Mange af hans ypperste kritikere er bloggere på nettet og Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, har advaret om, at et øget beredskab mod cyberangrebene kunne bruges til at kvæle oppositionen i landet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>