Regeringen skærer i optagelsen på it-studier

Uddannelsesministeriet vil have optaget på danske uddannelser til at afspejle ledighedstallene. Det har ledt til protester fra mange humanistiske studier, der står for skud. Men også optaget på de kortere it-uddannelser bliver ramt.

Interesseorganisationen Dansk IT frygter, at det vil føre til mangel på it-arbejdskraft.

»Når man bruger denne formel på samtlige uddannelser – fra antropologi til IT – tager man ikke højde for, at samfundsudviklingen går hurtigere på nogle områder frem for andre. Der findes næppe mange, der vil være uenige i, at it-området udvikler sig ekstremt hurtigt, og at beskæringer her er forbundet med større risiko for at kunne føre til underskud af arbejdskraft,« forklarer Klaus Kvorning Hansen, der er formand for DANSK IT’s udvalg for digitale kompetencer, i en meddelelse.

Uddannelsesministeriets regnestykke bygger på ledighedstal fra 2011, som for de kortere it-uddannelser dengang lå på 13 procent. Det betyder, at over 700 studiepladeser nu skal sløjfes, og det rammer især multimedie- og datamatikeruddannelserne. Og det vækker bekymring hos Dansk IT, fordi netop Datamatikeruddannelsen levere mange studerende videre på professionshøjskolerne.

»Kapper man det led, er der alt andet lige risiko for, at der kommer færre af de højtuddannede specialister, som erhvervslivet mangler,« fortæller Klaus Kvorning Hansen.

Hos interesseorganisationen mener man, at optagelsestal burde bygges på analyse af fremtidens behov frem for historiske tal.

Man kan se listen over ramte uddannelser her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>