Børnevenlig byg selv-computer går i handlen for under tusind kroner

Den er baseret på en Raspberry Pi og den formåede at skrabe halvanden million dollars sammen i en Kickstarter-kampagne. Nu kan ’do it yourself’-computeren Kano, der leveres som et samlesæt for omkring 900 kroner, købes af alle der har lyst til at prøve kræfter med programmering. Det skriver The Verge.

Sættet indeholder en Raspberry Pi, et speciallavet bluetooth-tastatur med indbygget trackpad og guides til at samle og bruge computeren. Ifølge det amerikanske medie er det let for alle aldre at samle de farvekodede computerdele.

Styresystemet Kano OS er baseret på Linux og kommer installeret på en SD disk. På computeren kan man efter ønske spille og modificere spil som Snake og Minecraft. Det foregår med at let forståelig bloksystem, men producerer eksekverbar Python-kode direkte til afprøvning.

I koncept og indhold ligner Kano-computeren meget sin danske slægtning Raspberrypod, der er dyrere end Kano, men til gengæld kommer med en skærm. Raspberrypod har ligeledes til formål at bringe programmering ned i børnehøjde.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>