Nu forstår Google »rødgrød med fløde«

For første gang kan Google nu forstå, når du siger »rødgrød med fløde« og andre danske ord.

Søgemaskinen har for to dage siden i al stilhed opgraderet sin software til stemmegenkendelse, så man eksempelvis kan indtale sms’er på dansk på Android-telefoner, hvorefter systemet oversætter det til tekst.

»Alle med Android kan nu benytte sig af det, men det er stadig i super beta-version,« siger Googles danske kommunikationschef, Christine Sørensen, til Version2.

Indtil videre er det kun muligt for Google at omsætte tale til tekst i eksempelvis beskeder, e-mails, tekstdokumenter og lignende.

Det er stadig ikke muligt at bruge danske stemmekommandoer til at udnytte funktionerne i sin Android-smartphones og eksempelvis bede den om at slå en rute op på Google Maps. Denne funktion er også kendt som ‘OK Google’, fordi den bliver aktiveret til at lytte efter stemmekommandoer, når du siger disse ord.

OK Google er dog indtil videre kun tilgængelig på engelsk, spansk, tysk og seks andre sprog, men vil med tiden også komme på dansk, lover Christine Sørensen.

»Dansk stemme til tekst er først kommet med nu, fordi det er et ekstremt svært sprog for computeren at lære. Åbenbart har vi så mange uregelmæssigheder i sproget, at det er sværere at lære end mærkelige afrikanske dialekter,« siger hun.

Det er heller ikke muligt at omsætte en dansk tekst til tale via Googles oversætter, men der bliver arbejdet på sagen ifølge pressechefen.

»Vi har i øjeblikket prøver på, hvilken stemme Google skal have på dansk. Men du kan sagtens bede den om at google »rødgrød med fløde« indtil videre,« siger Christine Sørensen.

Se funktionen i aktion:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>