Replik: Misforståelse om asbest-arrangement

Med henvisning til Rolf Petersen, Sigurd Mikkelsen, Øyvind Omland og David Shersons kronik i Ingeniøren d. 24. oktober 2014 skal IDA Proces gøre opmærksom på, at hensigten med arrangementet var at få demonstreret nogle undersøgelsesmetoder og -processer, som anvendes inden for forskning af ‘asbests spredning i miljøet’, fordi de kunne være interessante i anden sammenhæng. Det kunne være interessant, fordi der netop i dag foregår en del forskning inden for ’asbest’ med henblik på at udnytte de gode egenskaber og undgå de helbredsskadende egenskaber.

Hensigten var ikke, som de fire kronikører skriver, at så tvivl om crysotils (hvid asbest) helbredsskadende virkninger og konsekvenserne ved tidligere tiders brug af asbest til f.eks. byggematerialer. For at undgå misforståelser aflyste IDA Proces arrangementet med mag.scient. Erling Fundal.

Vi må medgive, at overskriften og annonceteksten var upræcis og kunne misforstås som en anbefaling af crysotil (hvid asbest). Den var imidlertid ikke dækkende for arrangementets indhold og hensigt. Vi aflyste arrangementet i respekt for de mennesker, der har fået diagnosticeret helbredsskader som følge af anvendelsen af crysotil (hvid asbest).

Med venlig hilsen
IDA Proces

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>