Revne i Sirifeltets olietank repareret for 3,5 mia. kr

Efter mere end 5 års knokleri kan Dong Energy nu igen anvende opsamlingstanken til olie under Sirifeltet.

Tanken, som har været ude af drift siden 2009, da en rutineinspektion opdagede en revne, aftager og opbevarer også olie fra de nærliggende felter, Nini, Nini Øst, Cecilie og Stine.

I det sidste halve år har felternes olieproduktion været behandlet på Siriplatformens behandlingsfaciliteter og derefter pumpet direkte ned i et tankskib som en slags midlertidig løsning.

»Det er en milepæl, at vi producerer til olietanken igen. Reparationen af Siri har været et enormt projekt for organisationen. Vi har stået med et komplekst offshore-projekt, hvor vi løbende har måtte optimere de design- og konstruktionsmæssige løsninger,« siger Flemming Horn Nielsen, landeansvarlig for Dong Energy’s danske olie- og gasaktiviteter i en meddelelse og giver samtidig stor ros til medarbejderne for at have leveret et fantastisk stykke arbejde.

Når reparationen er blevet så dyr, hænger det blandt andet sammen med, at man af sikkerhedsmæssige grunde var nødt til at starte reparationsarbejdet, før man havde regnet helt færdig på løsningen, ligesom flere ny-opståede revner og dyre materialer til reparationen fik regningen til at stige fra de budgetterede 2 mia. kroner til 3,5 mia. kroner.

Læs også: Dobbelt så stærke kabler til ødelagt Dong-platform koster kassen

De famøse revner opstod i en stålkasse, som sidder på siden af feltets store olie-lagertank på havbunden. Kassen bærer en 90 meter lang stål-cylinder med en diameter på cirka tre meter, hvor en række rør fra platformen og ned til lager-tanken er fastgjort.

I 2009 forklarede underdirektør i Dong Energy Efterforskning og Produktion, Jesper Nørrelund, at revnerne var opstået på grund af svigt i indstøbningen af cylinderen, som er fastgjort i et cirkelformet hul i stålkassen på siden af olietanken.

Cylinderen er først svejset fast i hullet i stålkassen, og bagefter er mellemrummet mellem hullet i kassen og cylinderen støbt ud med beton. Udfyldningen er nødvendig for at gøre samlingen stærk nok, og da støbningen er udført forkert, har den 90 meter lange cylinder kunne stå og arbejde nede i hullet. Det har medført store belastninger på stål-fastgørelsen, og derfor er revnerne opstået.

Læs også: Fejl i betonstøbning stoppede olieproduktion fra Dong-felt

Energistyrelsens endelige godkendelse af reparationsløsningen udestår stadig.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>