Sådan presser du din løn i vejret

Mange ingeniører kunne opnå en meget højere lønstigning, hvis de greb deres lønsamtale an på samme professionelle måde som de kontraktforhandlinger, de fører på deres arbejdsgivers vegne, mener erhvervspsykolog Lene Thomsen, HR7.

Sammen med managementkonsulent Peter Horn er hun forfatter til bogen ’Intelligente barrierer – om at udfordre og motivere sig selv’, der blandt andet handler om, hvordan man kan håndtere de indre barrierer, der står i vejen for en lønforhøjelse, f.eks. frygten for at leve op til de krav, der følger med en lønstigning.

Har du lyst til at prøve noget nyt? Se de seneste tilbud på Jobfinder.

Her giver hun fem gode råd til at få mere i lønposen:

Brug lønstatistikken.

Følg med i lønudviklingen inden for din branche. For eksempel udsender IDA hvert år en lønstatistik, hvor man kan se lønniveauet for ingeniører fra samme årgang, uddannelse, studieretning, branche, region og så videre. Det er troværdig dokumentation i forhold til en lønsnak med chefen.

Aftal, de parametre du skal måles på

Hvis chefen ikke er indstillet på en markant lønstigning, kan du evt. indgå en aftale om bonus, hvis du når helt specifikke mål. En titelændring fra specialist til seniorspecialist kan også være springbræt for højere løn.

Find en arbejdsplads med dit værdisæt

Hvis arbejdspladsens værdier harmonerer med dine, hvis arbejdsopgaverne er meningsfulde og du trives godt, er lønnen knap så vigtig. Men husk at tjekke, hvad dine kolleger får. Halter du bagud i forhold til de andre, gnaver det gevaldigt i arbejdsglæden – uanset værdisættet.

Læs også: Sådan vælger du rigtigt mellem flere jobtilbud

Værdsæt præstationerne i virksomheden

Vær med til at fejre og anerkende din egen og kollegernes resultater. Det synliggør den enkeltes indsats og styrker dermed forhandlingsgrundlaget, når du skal retfærdiggøre en lønstigning over for chefen.

Tag lønsnakken nu

Vær omhyggelig med lønforhandlingen, når du tiltræder en ny stilling. Lad dig ikke spise af med ’det taler vi om senere’. Du står i en rigtig god forhandlingssituation, fordi de gerne vil ansætte dig. Og gabet bliver bare større med tiden, hvis du starter for lavt.

Læs også: Det skulle du have læst, hvis du ville have haft højere løn

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>