Samsung betalte Microsoft en milliard dollars for brug af patenter

Samsung betalte sidste år Microsoft en milliard dollars i royalties for at benytte teknologi i deres Android-smartphones og tablets. Det viser et dokument, som blev indgivet til retten fredag, skriver PC World.

Informationen kom frem i en retssag Microsoft har anlagt mod Samsung i august, hvor det også kom frem, at Microsoft tilbød Samsung at reducere deres royalties, hvis Samsung ville udvikle deres Windows-tablets og telefoner sideløbende med deres Android-produkter.

De to giganter underskrev en aftale i slutningen af 2011, hvor Samsung gik med til at betale royalties til Microsoft i syv år for at bruge deres patenterede teknologier.

Den type kontrakter, som blev fremlagt i retten, er typisk meget fortrolige, og det er derfor et sjældent kig ind bag facaderne, når vi får et kig på tallene i kontakterne.

Hvor meget Samsung skal betale Microsoft gøres op ved antallet af Android-enheder Samsung har solgt.

Grunden til, at Microsoft har sagsøgt Samsung, er, at Samsung har været lidt langsomme med betalingerne, og de sagsøger for at få lige omkring syv millioner dollars i renter, som de mener Samsung fortsat skylder dem.

Samsung mener dog, at Microsoft overtrådte aftalen, fordi de købte Nokias håndsæt-afdeling, og vil derfor ikke betale mere for dette år og de kommende år.

Android, som er udviklet af Google er blevet et af de mest populære styresystemer til telefoner, men Microsoft mener, at det omfatter mange af deres patenter. Derfor begyndte Microsoft i 2010 et licensprogram, som skal indsamle royalties fra Android-enhedsproducenter.

Samsung er en af 25 producenter, som betaler til Microsoft for at benytte deres teknologi i Androidprodukter. Analytikere har endda estimeret, at Microsoft tjener mere på deres royalties på Android-enheder end ved at sælge Windowstelefoner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>