Sikkerhedsfirma advarer mod lommelygte-apps til Android

Der er god grund til at være på vagt over for lommelygte-apps til Android.

Man kan undre sig over, hvorfor en app, der kun sørger for at tænde og slukke for LED-lyset på en smartphone, skal have adgang til at ændre på telefonens systemindstillinger eller lokalisere brugeren ved hjælp af GPS’sen.

Ikke desto mindre er det tilfældet for en lang række lommelygte-apps til Android, som er blevet gennemgået af mobilsikkerhedsfirmaet Snoopwall.

Flere af de omtalte apps, ser ud til at være designede efter at samle og blotlægge fortrolige informationer om brugerne til it-kriminelle ifølge rapporten.


Disse funktioner på din Android-telefon får de 10 mest populære lommelygte-apps adgang til.

Blandt de ti mest populære lommelygte-apps, er der ikke én, som kun har adgang til at styre appens vigtigste funktion: LED-lyset på telefonen. Samtlige apps kræver, når de bliver installeret, adgang til en mængde andre funktioner på telefonen, der ikke umiddelbart har noget at gøre med at styre lyset.

Tre af de gennemgåede apps har eksempelvis adgang til at ændre på telefonens systemindstillinger, og ligeledes har tre apps adgang til brugerens præcise position ved hjælp af GPS’en.

Fem apps har desuden adgang til telefonens IMEI-nummer og anden information om telefonens identitet.

Den app, der kræver adgang til de fleste funktioner, er Super Bright LED Flashlight.

Windows og iOS-apps skulle ikke være lige så eksponerede for misbrug som Android-apps ifølge Snoopwall.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>