Slap helt af – alle får Digital Post uden at løfte en finger

Det er snart sidste frist for at tilmelde sig Digital Post, men hvis man venter, så får man alligevel en digital postkasse. Det er måske en del af forklaringen på, at det får uger før deadline stadig er under halvdelen af de 15-24-årige, der har tilmeldt sig Digital Post.

Selvom man ikke tilmelder sig inden den 1. november, så er det ikke ensbetydende med, at man hverken får post på papir fra det offentlige eller i digital form.

»Vi opretter alle, som ikke har meldt sig til inden 1. november,« siger chefkonsulent Christian Plashcke fra Digitaliseringsstyrelsen til Version2.

Du er tilmeldt Digital Post, hvis du i forvejen har e-Boks og har tilmeldt dig at modtage post fra alle offentlige afsendere, eller du har tilmeldt dig på Borger.dk. For alle, der i forvejen bruger e-Boks, vil der ikke være nogen ændringer, så den største forskel er for dem, der ikke har e-Boks.

Læs også: Kapacitetsproblemer har nedlagt E-Boks

4,2 millioner danskere over 15 år har i forvejen e-Boks, så gruppen af borgere, som ikke har søgt om at blive fritaget for Digital Post og ikke har e-Boks, er forholdsvis begrænset. Men der vil være borgere, som skal oprettes 1. november.

»De 15-18-årige får ikke mange breve, så e-Boks har ikke været så relevant for dem,« siger Christian Plashcke.

Læs også: En måned før deadline ignorerer især de unge stadig Digital Post

Denne gruppe får altså en digital postkasse på Borger.dk den 1. november, også selvom de ignorerer opfordringerne om at gå ind allerede nu og oprette sig. For Digitaliseringsstyrelsen handler oplysningskampagnerne derfor i lige så høj grad om at få de unge til at være opmærksomme på, at post fra det offentlige fremover ankommer digitalt.

For selvom postkassen bliver oprettet automatisk, så har Borger.dk ikke oplysninger om en almindelige e-mailadresse eller mobilnummer, hvortil borgeren kan få tilsendt en notifikation om, at der kommet ny post.

Så for dem, der bliver oprettet uden selv at være tilmeldt, vil de i forbindelse med det første digitale brev efter den 1. november få tilsendt et papirbrev med en påmindelse, hvis de ikke har åbnet det digitale brev inden for en uge.

Ved den seneste opgørelse i uge 41 havde 61,2 procent af danskerne tilmeldt sig Digital Post, og 6,2 procent havde bedt om permanent fritagelse. Ud over de 15-24-årige, så er det det især borgere over 75 år, som ikke er tilmeldt. Det er dog også den aldersgruppe, hvor flest har søgt om at blive fritaget, mens blot 0,3 procent af de 15-24-årige har søgt om fritagelse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>