Snart kan du betale svømmehallen og dit nye pas med MobilePay

En tur i svømmehallen eller ned i Borgerservice for at få fornyet pas eller kørekort skal fremover kunne betales via mobilen.

Det er udsigterne for et nyt samarbejde mellem Danske Bank og den kommunale it-leverandør KMD, der skal udbrede bankens mobile betalingsløsning, MobilePay, til offentlige betalinger.

Hvidovre er den første kommune til at afprøve den nye løsning, og her kan man allerede benytte sig af MobilePay i flere offentlige institutioner.

»Vi glæder os til at kunne tilbyde vores borgere en ekstra betalingsmulighed ud over kontanter og kort. Nu begynder vi med svømmehallen, skøjtehallen og fornyelse af pas og nyt kørekort i Borgerservice. Og senere skal vi have løsningen bredt ud til f.eks. biblioteker, vores cirkusmuseum og andre relevante områder,« siger borgmester i Hvidovre Helle Adelborg (S).

Løsningen er baseret på Danske Banks erhvervsløsning MobilePay Business, og efter nytår vil KMD lancere en app, der er integreret med MobilePay, og som borgerne kan bruge til at betale for kommunale ydelser og afgifter, som eksempelvis parkeringsbøder eller musikskoler.

Ideen med appen er, at borgeren skal have et overblik over, hvor mange penge vedkommende skylder kommunen eller omvendt. Og så kan den samtidig bruges til betaling gennem MobilePay.

»Perspektivet i hele dette projekt er stort. Vi kan gøre kommunernes økonomisystemer mere effektive, og vi kan ikke mindst gøre livet nemmere for borgerne,« siger Eva Berneke, adm. direktør i KMD, i en pressemeddelelse.

Det er frivilligt, om kommunerne vælger at benytte sig af KMD og Danske Banks løsning for mobilbetalinger.

1,6 mio. danskere og 2.000 danske virksomheder benytter sig af MobilePay ifølge Danske Bank.

MobilePays konkurrent Swipp har senest forsøgt at gøre et indhug i Danske Banks dominans på markedet for mobilbetalinger ved at hæve det maksimale beløb for daglige overførsler til 10.000 kr. MobilePay har i øjeblikket et loft på 1.500 kr.

Swipp har omkring 450.000 brugere og kan benyttes i omkring 1.800 butikker.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>