Her er kulturnattens teknik-tilbud

Overblikket er nok det eneste, der mangler på årets kulturnat, hvor mængden af tilbud er intet mindre end ekstremt.

Kulturnattens program på nettet har 111 skærmbilleder fyldt med tilbud, og alene inden for natur og teknik er der arrangementer til flere måneder. De er dog gemt mellem meget andet – for eksempel narkohunde fra skat, ballonflyvninger, fransk litteratur, rundvisninger på skoleskibet, information om naturlige elskovsmidler, Bonderøven, Niels Hausgaard, en rundvisning på Barbiemuseet og en tur på løbehjul i DR´s rekvisitkælder, for blot at nævne nogle få.

Så et et forsøg fra Ingeniøren på at videreformidle en smagsprøve på den ingeniørrelevante del af nattens program lyder således:

Prøv brillen Oculus Rift

Hvor meget virtual reality kan snyde hjernen, kan opleves med den nyskabende brille til computerspil Oculus Rift på It-Universitetet.

Mød den danske astronaut Andreas Mogensen

Hos Uddannelses- og Forskningsministeriet fortæller Andreas Mogensen om sin træning, de eksperimenter han skal udføre på Den Internationale Rumstation, og hvordan man egentlig pakker til en rumrejse.

Værksted for teknologi-hack åbner i Nordvest

FabLab, der har fast blog på ing.dk, åbner en ny afdeling i København, der bl.a. viser 3D-print, laserskæring og CNC-fræsning.

Flyv droner og mød de store nørder

Den store drone Hugiin X1, der kan undersøge gletsjere og vandløb på Grønland, besøger Uddannelses- og Forskningsministeriet, sammen med to andre droner, som kan prøves af publikum. Her vil DR’s store nørder også være sammen med DTU, der serverer bæredygtigt øl.

Kig på månens kratere fra IDA-tårnet

Hos Ingeniørforeningen IDA vil Henrik Rosenørn fra Astronimibladet.dk give mulighed for at se på Månen gennem en stjernekikkert og fortælle om månelandingsstederne, samt de facinerende kratre.


IDA byder på et kig på Månen gennem en stjernekikkert.

Kom med ind i Banedanmarks kontrolcenter

Overvågningen af den storkøbenhavnske S-bane sker hos Banedanmark, hvor interesserede kan kigge ind i kontrolcentret.

Eksplosion af kemi og farver

DTU Scienceshow gæster Ingeniørforeningen med overraskelser i form af kemi og eksplosioner.

Hop ned i 40 meter dybt hul

Et usædvanligt besøg 40 meter under jorden i den fire kilometer lange fjernvarmetunnel under København er mulig hos Hofor.

Smut i trykkammer og gå på helikopterlandingspladsen

Rigshospitalet viser rundt i trykcentret, hvor man behandler dykkersyge, kulilteforgiftning og stråleskader. Der er også åbent i afdelingen for stråleterapi og mulighed for at gå en tur på byens højest helikopterlandingsplads.

Kravl ned i metrobyggeriet

Hvor den dybe rumlen fra byen egentlig kommer fra, kan man få svar på, når Metroselskabet giver adgang til gravearbejdet 15 meter under jorden.

Holger Bech Nielsen underholder om Universets tilblivelse

Danmarks kendteste nulevende fysiker Holger Bech Nielsen tager besøgende med på en rejse gennem naturlove og universets tilblivelse hos Ingeniørforeningen.

Ingeniørforeningen har et utal af andre arrangementer, som kan ses her, hvor også Ingeniørens Engineer the Future deltager, blandt andet med afsløringen af læsernes bud på de bedste ingeniørbedrifter gennem tiden. Her kommer alt fra solcellecykler til betonborde.

Læs også: Besøg Engineer the future på Kulturnatten

Ingeniørens bagsideredaktør gennem tiden Erik Lyngsø-Petersen, bedre kendt som Lynch, vil underholde med pluk fra bagsiden, og som Holger Bech Nielsen bliver det et godt gammel lysbilledshow.

Se det fulde program her og fortæl gerne om dine favorit-arrangement i debatten under artiklen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>