Tal i telefon, så snart flyets hjul rammer landingsbanen

Easa, Det Europæiske Luftsikkerhedsagentur, har lempet reglerne for brug af mobiltelefoner under flyvning, og nogle af de indstillinger vælger SAS nu at følge. Det skriver Politiken.

Hidtil har det været sådan, at telefonen mindst skulle være på flytilstand, fra flyet forlod gaten, til det stod der igen.

Men nu må passagererne bruge deres telefoner med alle de tilhørende funktioner, så snart flyets hjul sættes på landingsbanen.

Reglerne fra Easa tillader i princippet at tale i telefon under hele turen. Men det skal kunne gøres uden problemer, hvilket flyselskabet først skal dokumentere kan ske.

Signalet er dog et teknisk problem, som ikke er løst. Det har tidligere været fremme, at mobilsignalet er optimeret til at virke fra gadeplan til 40 til 50 meters højde. Hos SAS har de valgt, at man må snakke, fra flyet lander.

Men selvom reglerne er blevet ændret, henstiller SAS til, at folk ikke begynder at tale i telefon, så snart flyet lander, af hensyn til de andre passagerer.

Den samme holdning har The Association of Flight Attendants-CWA (AFA-CWA) – verdens største fagforening for stewardesser. De har sat advokater til at få de gamle regler genindsat i USA, hvor Federal Aviation Administration har indført regler lignende de europæiske. Det skriver Wall Street Journal.

De har også givet passagererne lov til at holde mindre enheder i hånden under start og landing, hvilket fagforeningens advokater mener overtræder den amerikanske lovgivning, som kræver, at alle løse dele skal lægges op i de overliggende rum.

Stewardessernes organisation fortæller, at der er forskellige farer ved brugen af enheder. Blandt andet, at folk ikke lytter til sikkerhedsanvisningerne, og at en tablet i et tilfælde nærmest fungerede som et projektil, da der opstod turbulens.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>