Teleindustrien står skulder ved skulder og blokerer for piratkopier

Når domstolene i fremtiden træffer afgørelser om at blokere hjemmesider med ulovligt, ophavsretskrænkende indhold, vil samtlige teleselskaber lukke for adgangen til siden og henvise til hjemmesiden sharewithcare.dk.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Læs også: EU: Holland skal stramme loven om ophavsret

Teleindustrien har valgt at handle som én i en ny code-of-conduct med Rettighedsalliancen, der kæmper for ophavrettighedernes opretholdelse.

Med aftalen håber både teleselskaber og Rettighedsalliancen, at det fremover bliver nemmere at få penge, når nogen anvender ens arbejde. Og gør det lettere for forbrugere med gode intentioner at finde det arbejde, være det sig film, musik, eller andet, der let deles på nettet.

»Det er et vigtigt samarbejde, vi har i forbindelse med blokeringer af ulovlige hjemmesider, og især skal den fælles kommunikation fremhæves. For når en side blokeres, kommunikeres der et fælles budskab fra myndigheder, tele- og rettighedsbranche om, hvorfor det er blokeret, og hvor brugerne kan finde vej til at få oplevelserne på en lovlig måde,« oplyser leder af Rettighedsalliancen Maria Fredenslund.

Læs også: EU-dom: Stater kan tvinge ISPer til at blokere rettighedskrænkende indhold

Også Kulturminister Marianne Jelved har erklæret sig tilfreds med den nye aftale.

»Jeg er glad for, at rettighedshaverne og teleselskaberne også på dette område samarbejder om at sikre, at vi har mest muligt kreativt og lovligt digitalt indhold. Den nye Code of Conduct er et vigtigt tiltag i denne indsats,« siger ministeren.

Læs Code-of-conduct aftalen her

Læs mere om Sharewithcare.dk her

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>