Tesla forbedrer rækkevidde og fart i ny superbil

»Denne her bil er vanvittig. Det er ligesom at lette fra dækket på et hangarskib. Det er helt vildt.«

Sådan sagde Elon Musk, grundlæggeren af Tesla Motors, da han torsdag aften i Los Angeles kunne løfte sløret for firmaets nye topmodel ‘Model S P85D’. Den nye ‘performance-model’ er ikke bare blandt de hurtigst accelererende biler i verden – det er også lykkedes at forbedre effektiviteten, så elbilen har fået endnu længere rækkevidde.

Tesla har nemlig valgt at udstyre hele sin nye D-serie med to motorer, hvilket gør, at bilerne trækker på alle fire hjul. Den bagerste motor på 350 kW og motoren ved forhjulene på 165 kW giver tilsammen bilen vanvittige 691 hestekræfter.

Grundlæggeren selv hævder, at den forbedrede energieffektivitet skyldes, at bilens elektroniske system med millisekunders nøjagtighed udnytter energien fra henholdsvis for- og bag-hjulsmotoren, så de begge konstant bidrager til fremdriften på mest effektive vis.

Rækkevidden på den dyreste af modellerne er dermed oppe på 442 kilometer – godt 16 kilometer længere end forgængeren, mens modellen under, Model S 85D, faktisk klarer sig endnu bedre og holder batteri i knap 460 kilometer. Tallene er fra det amerikanske miljøagentur EPA, der har testet specifikationerne.

Det nye firehjulstræk er især en god nyhed for Tesla-fans i lande med tendens til glat føre, da den tidligere model kun havde træk på baghjulene. Men det er også en god nyhed for fartdjævle.

Fuld fart og autopilot

Ifølge forskellige medier er Elon Musks beskrivelse af bilens accelerationsevne ingen overdrivelse. Bilen går fra 0 til 60 mph (knap 100 km/h) på 3,2 sekunder. Det er en forbedring på et helt sekund i forhold til forgængeren P85 og placerer bilen på omgangshøje med nogle af de hurtigste biler nogensinde produceret.

Ligeledes har tophastigheden fået et nøk opad og P85D’eren topper ved 250 km/h. Topmodellen bliver den første på markedet og forventes i USA til december, mens de lavere ydende 85D og 60D skulle komme på gaden fra februar.

Derudover er de nye udgaver også udstyret med sikkerhedsmæssige features og har blandt andet 360 graders sonar og et væld af kameraer og sensorer, der gør bilerne i stand til automatisk at sætte hastigheden efter skiltene og sågar skifte vognbane.

Teknologi-mediet The Verge har fået lov at tage en prøvetur i den nye topmodel, som du kan se på videoen herunder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>