Toyota sender sin første brintbil til Danmark

Afgiftsfritagelse og en forøgelse af antallet af brint-tankstationer. Det er grundene til, at Danmark bliver et af de første lande, hvor Toyota vil introducere sin første brintbil, der går under navnet FCV.

Folketinget forlængede i 2012 afgiftsfritagelsen for brintbiler til udgangen af 2015. Og ifølge BT er det altså en forventning om, at de favorable økonomiske vilkår forlænges yderligere, samt at antallet af brugbare tankstationer stiger fra tre til tolv, der har fået japanerne til at vælge Danmark som såkaldt ‘pilotland’. Udover Danmark og naturligvis Japan introduceres bilen også i Tyskland og Storbritannien i 2015.


Den japanske bilproducent har haft stor succes med den delvist elektriske hybridbil Prius, men satser nu altså på at komme ind på markedet for biler drevet af brændselsceller.

Det japanske medie Nikkei Asian Review har for nylig beskrevet, at landets regering gerne ser en udvikling i retning af brintbiler, og at man blandt andet forhandler med EU om at gøre det lettere at importere dem.

Læs også: Japan satser på brint i bilerne

En af udfordringerne for elektriske biler er, at de fleste ikke kan tilbagelægge tilstrækkeligt store afstande på én opladning. Men et tilsvarende problem vil der altså ikke være for Toyotas nye brintbil, lover producentens danske pressechef Anders Tystrup.

»Den kan køre lige så langt på en optankning som en almindelig benzindrevet bil,« siger han til BT.

Toyota vil i første omgang tilbyde bilen til kommuner og virksomheder på favorable vilkår, og alt efter om det bliver en succes, vil man afgøre, hvornår den skal på markedet for private købere. I Japan planlægger Toyota at sælge bilen for cirka 380.000 kroner, og eksperter vurderer i over for BT, at den kommer til at koste omkring en halv million kroner i Danmark.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>