Ungarn vil beskatte internettrafik: 3,5 kr. pr. gigabyte

Et nyt lovforslag skal forsøge at lappe hullet i den underskudsramte statskasse i Ungarn. Forslaget blev stillet i det ungarske parlament tirsdag, og går ud på at beskatte internetudbyderne for den trafik, der går igennem dem. Det skriver Reuters.

Prisen lyder på 150 ungarske forint pr. gigabyte data, hvilket svarer til godt og vel 3,5 kr.

Samlet forventer regeringen, at forslaget vil indbringe staten omkring en halv mia. kr. om året, men ifølge konsulentfirmaet eNet vil tallet være meget højere. Med den nuværende mængde af internettrafik i Ungarn, vil forslaget kunne ramme internetudbyderne for mere end fem mia. kr. årligt.

Forslaget har fået mere end 100.000 mennesker til at samles i en Facebookgruppe i protest, og der er planlagt demonstrationer på søndag foran økonomiministeriet ifølge Reuters.

Forslaget er det seneste i en lang række særlige skatter, som den ungarske regering har indført i blandt andet bank-, handel-, og energisektorerne, såvel som hos teleudbyderne.

Baggrunden for det nye skatteforslag er ifølge landets økonomiminister Mihaly Varga, at kommunikationsteknologien har ændret den måde folk bruger tjenesterne på, og at der derfor er behov for en ændring af skatten.

I alt nåede internettrafikken i Ungarn 1,15 mia. gigabyte på fastnetlinjerne i 2013, mens mobilforbruget nåede op på 18 mio. gigabyte.

Der vil dog være en maksimumgrænse for, hvor meget man som person eller virksomhed skal betale i internetskat i det nye lovforslag. Grænsen lyder på knap 20 kr. om måneden for personer og ca. 120 kr. for virksomheder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>