Prisboom på pc’er: Nu stiger priserne – selvom der sælges for få pc’er

Den voldsomme stigning i dollarkursen skaber stadig større udfordringer i it-industrien, hvor mange varer afregnes i dollars.

Dollar-stigningen har blandt andet fået Apple til at hæve sine priser her i Europa, og væksten i it-industrien lider i øjeblikket generelt under dollarens himmelflugt, fordi dyrere varer lægger en dæmper på investeringslysten.

Nu bliver også de nødlidende pc-producenter - trods deres salgs-krise – nødt til at hæve priserne på produkterne.

Pc-priserne stiger med 10 procent
Gartner skriver, at producenterne bliver nødt til at hæve pc-priserne med op til 10 procent alene i år for at kompensere for valuta-udviklingen.

“Pc-producenter, der sælger til Europa eller Japan, hvor lokale valutaer er faldet op til 20 procent siden starten af 2015, har ikke rigtig andre muligheder end at hæve priserne for at bevare indtjeningen.”

Samtidig venter Gartner, at producenterne i stigende grad vil satse på at sælge de mere skrabede pc’er for at kunne holde priserne nede.

Udskyder nye pc-indkøb
Samtidig vil de stigende pc-priser også påvirke virksomhedernes planer for nye indkøb.

Særligt de største virksomheder kommer til til at prioritere software- og services-indkøb over hardware-indkøb, vurderer Gartner.

“Store organisationer vil forlænge deres pc’ers levetid med seks måneder i forhold til 2014, snarere end at købe mindre dyre modeller eller mindske kravene til nøgle-funktioner,” lyder det fra analysefirmaet, der dog venter, at særligt de mindre virksomheder fortsat vil investere i pc’er – de vil blot gå efter de billigere modeller.

Læs også:

Pc-producenterne slås på liv og død i presset marked: De første ofre er faldet

Pc-markedet fortsætter med at krympe kraftigt

Dollarens himmelflugt sætter en brat stopper for it-væksten

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>