Apple har udleveret data om flere danskere til USA

Seks danske Apple-kunder har fået deres personlige data overleveret til de amerikanske myndigheder af Apple i år.

I fem tilfælde har Apple afvist at udlevere data.

De amerikanske myndigheder har bedt om informationer om privatejede devices, eksempelvis iPhones eller iPads, i 55 tilfælde. Apple har udleveret informationerne 41 gange.

Tallene fremgår af en rapport, som Apple netop har udsendt, skriver Politiken.

I rapporten oplyser firmaet om deres holdning til gennemsigtighed og overlevering af informationer om deres kunder til de amerikanske myndigheder i både politi- og efterretnings-verdenen, skriver avisen.

I rapporten står der ikke noget om, hvorvidt det er danske eller udenlandske myndigheder, der har bedt om informationerne.

11 gange
I perioden mellem 1. januar 2013 og 30. juni 2013 er Apple blevet bedt om at udlevere danskeres personlige kontoinformationer til myndighederne 11 gange.

I seks tilfælde har Apple imødekommet forespørgslen, mens firmaet har protesteret og nægtet i de fem af tilfældene.

Når der bliver forespurgt på personlige kontoinformationer, kan det handle om noget så simpelt som svindel med en iTunes-konto, men det kan i princippet også være en terrorefterforskning, der finder sted. Apple må nemlig ikke afsløre forespørgslernes natur.

Det forhindrer den amerikanske regering dem i, hvilket man kan læse en protest imod i selve rapporten, skriver Politiken.

Du kan læse hele rapporten her.

Læs også:

Spion-fiasko: Én it-mand kendte alle hemmeligheder i verden

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>