Asus T100: Tablet-bærbar med prisen i bund

Asus T100

uBG9aawNRAFjePrr_500.jpg

1.106 gram, touch-skærm, op til 10 timers drift og en fuld Windows 8.1. Specifikationerne for den nye Asus Transformer Book T100 lyder godt.

Samtidig kan du skille den lille bærbare ad så skærmen kommer til at fungere som en ren tablet.  

Og med et udsving på blot 570 gram på vores vægt, vejer tabletdelen 30 gram mindre end en iPad 2.

Men vigtigst af alt kan den lille computer køre en fuld Windows 8.1, selvom du får tablet-vægt og tablet-størrelse. Der er ikke noget Windows RT her.

Det er vigtigt, for mens antallet af apps til Windows 8 (og 8.1) i Windows Store vokser, så er der stadig mange brugere som fortsat gerne vil installere deres egne programmer sådan som de har gjort siden Windows 95.

Hele kombinationen af batterilevetid, vægt og en normal pc-oplevelse på 10,1 tommer er gjort mulig af Intels nye Atom-processorer.

De er vokset ud af den lille strømbesparende processor-serie fra Intel, som med den seneste Bay Trail-version er trådt ind i de voksnes rækker.

Ny processor
Processoren i Asus T100 er derfor Z3740 modellen, som er en quad-core udgave med en hastighed på 1,33 ghz som kan skrues op til 1,86 ghz.

Den bruger ifølge Intels oplysninger blot 2 watt og er dermed en væsentlig faktor når batterilevetiden skal gøres op.

Den er samtidig også ansvarlig for at den lille T100 nemt kan afspille HD-video, da Intel har fået integreret deres HD-grafikprocessor i Atom-familien.

Vi har før skrevet om Bay Trail fra Intel og processor-familien virker lovende i netop denne type enheder hvor vægt, batterilevetid og processorkraft skal finde den rette balance.

Og det ser ud til at Intel og gAsus har ramt rigtigt, for man suser forholdsvist ubesværet rundt i menuerne på Windows 8.1 uden at T100 bremser op.

Det lave strømforbrug slår også igennem i strømforsyningen, som er på størrelse med en velvoksne telefonlader og dermed nem at tage med på rejse.

Bagsiden er at vi flere gange under testen har formået at forlise den lille sorte strømforsyning simpelthen fordi den ligner en mobil-oplader så meget.

På siderne finder du i øvrigt en micro-USB-port, micro-HDMI og på keyboardet et enkelt USB 3.0-stik samt selvfølgelig et stik til høretelefoner.

Alt sammen noget som Asus tilbyder til en pris på 3.500 kroner for 64 gigabyte SSD-versionen med 2 gigabyte ram.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>