Bitcoin-børser kæmper mod afpresning og DDoS-angreb

Den virtuelle valuta Bitcoin er steget kraftigt i værdi i takt med større opmærksomhed og flere, der anerkender det kryptografiske betalingsmiddel. Men det har også skabt problemer, for de børser, som er med til at gøre handlen med Bitcoins mulig.

Senest er danske BIPS blevet ramt af først et DDoS-angreb, og siden er det lykkedes hackere at stjæle 1.295 Bitcoins til en samlet værdi på mere end fem millioner kroner.

Læs også: Efter hackerangreb og milliontab: BIPS lukker bankboks-tjeneste

Metoden, som ramte BIPS i Danmark er ikke enestående. BTC-China blev i september forsøgt afpresset med trusler om et DDoS-angreb, hvor ét af angrebene nåede op på 100 gigabit/s, skriver Wired.

»DDoS-angriberne rammer flere og flere af os (Bitcoin-børser, red.), og det er på vej til at blive et udbredt problem,« siger direktør Bobby Lee fra BTC-China til Wired.

Flere sikkerhedsfirmaer, som hjælper med at beskytte mod DDoS-angreb, oplyser også, at de ser flere angreb mod de Bitcoin-firmaer, de har som kunder.

Det er langtfra første gang, at nye internetbaserede brancher bliver udset som mål for afpresning med trusler om DDoS-angreb. Da internetkasinoerne begyndte at blive populære i årene efter årtusindskiftet, var afpresning mod dem én af de første måder, kriminelle begyndte at tjene penge på internettet.

Også en australsk Bitcoin-tjeneste, Inputs.io, er blevet ramt inden for den seneste måned. Inputs.io er en virtuel pung til blandt andet Bitcoins, og her lykkedes det at stjæle mere end 7,7 millioner kroner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>