Blog: Præsentationer med €#"?%(! demoer….

The demo ghost, Murphy’s law, it worked yesterday… Høres ofte på konferencer, og da jeg organiserer en del konferencer, hører jeg det en hel del.

Konferencepræsentationer kan blive tørre og kedelige, og en måde at pifte dem op på kan være at vise en demo. En demo kan også være en måde at få ethos på plads i sin præsentation. Det er en god ide, ingen tvivl om det! Men at få en ide til at lykkes i praksis kan være vanskeligt. Der kan, og vil, gå alt muligt galt. Ofte er det internettet der driller, men der er en masse andre usikkerheder. Kommunikation til andet display kan ændre det visuelle udtryk og også ind imellem funktionalitet, taleren kan komme til at stave forkert når en metode live-kodes, hardwaren skal genstartes, etc. Det er naturligvis ikke kun på konferencer, man ser det. Det er også på gå-hjem-møder, i kurser, og i præsentationer til kunder og andre interessenter.

Men der er ting man kan gøre for at gøre det bedre. Man bør lave et ordentligt manuskript over hvad man nøjagtig vil gøre og hvilket output man forventer. Man skal selvfølgelig øve sig og øve sig inden. Hvis man skal taste en masse ind kan man have alle linjerne tastet ind på forhånd. Hvis man har en hel sekvens af demoer kan man lave et script der kører dem som kaldes med keyboard kommandoer. Hvis man skal gøre noget over en webside, så kan man pre-cache den eller køre den fra sin egen maskine. Hvis man har noget hardware der skal virke (og her tænker jeg også bare på forbindelsen til projektoren med alle de forskellige programmer man kommer til at køre), så test det ved podiet inden præsentationen. I sidste ende kan man optage hele skidtet på video derhjemme i fred og ro og vise den, hvis alt andet fejler.

Det er tit en fordel hvis man kan slukke for netværket mens man holder foredrag. Jeg husker med gru en præsentation hvor der løbende kom bud ind på skærmen fra folk der ville købe talerens bil, som åbenbart var sat til salg. Foredragsholderen opdagede ikke de mange små popups, men publikum sad bare og ventede på den næste. Hvis din demo er afhængig af forbindelse til Internettet så kan du selvfølgelig ikke slukke for nettet, men så kan du tilføje dårlig wifi til listen over ting der kan gå galt for dig. Og hvis lokalerne ikke bliver regelmæssigt brugt til tekniske events kan du være helt sikker på at wifien bryder klynkende sammen når nørderne fylder lokalet med 2-3 gadgets per person.

Det er ikke som om det her er ny information. Alligevel bliver talerne ved med at vise demoer der kikser på alternative måder, næsten hver gang der er en demo… Mor er ikke vred, mor er bare skuffet :-)

Har du nogle gode tips til at undgå demo-kiks? Hvad er din mest pinlige demo-katastrofe?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>