Blog: Retten til privatliv i den digitale alder

Den masive overvågning og logning på internettet er en krænkelse af menneskerettighederne. Det er den korte udgave af et beslutningsforslag til FN’s generalforsamling stillet af Brasillien og Tyskland. I forslaget indgår også en opfordring til alle lande om at gennemgå lovgivning og processer vedrørende overvågningn med henblik på at sikre at det overholder retten til privatliv og menneskerettighederne.

I det lys kunne det være interessant at høre hvad de danske politikkere mener om overvågningen og menneskerettigheder.

Det er en sag med mange kokke: IT-politik hører under Finansministeren, regulering af internettet hører under Erhvervs- og Økonomiministeren, menneskerettigheder hører under Justitsministeren, alt hvad der vedrører FN hører under Udenrigsministeren, men varatages i øjeblikket af Udviklingsministeren. Alle partierne undtagen Venstre og Dansk Folkeparti har en menneskerettighedsordfører og der er et stort overlap med retsordførerne. Endelig er det da en indlysende sag for en IT-ordfører?

23 politikkere. Forhåbentlig er der et par stykker der finder sagen relevant nok til at svare på min mail…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>