Dansk direktør: Sådan GPS-overvåger vi de ansatte

Hos energiselskabet Trefor har man i 2007 indført GPS-tracking i selskabets op mod 300 biler, så selskabet kan forbedre sine præstationer ude i marken.

Formålet med GPS-installationerne er ifølge Trefors direktør Knud Steen Larsen at optimere driften og forretningen, når selskabets montører kører rundt i det ganske land og svejser fjernvarmerør eller lægger fiberkabler i jorden.

“Vi ønsker at holde styr på vores ruter og optimere vores service. Selv om det kan bruges til overvågning af de ansatte, er det ikke derfor, vi har indført det,” forklarer Knud Steen Larsen.

Ingen brok hos medarbejderne
Han fortæller, at medarbejderne har taget positivt imod GPS-trackingen, selv om det giver Trefor-ledelsen et helt unikt værktøj til at holde et vågnet øje med medarbejdernes færden i arbejds- og fritiden.

“Vi har talt med tillidsfolkene og samarbejdsudvalget omkring GPS-trackingen, og der har ikke været nogen sure miner. Heller ikke til julefrokoster, hvor medarbejderne jo ellers gerne vil tale med cheferne om lidt af hvert,” bedyrer Knud Steen Larsen.

Direktøren siger, at alle medarbejdere bliver bekendt med GPS-ordningen ved ansættelsen, ligesom den er skrevet ind i selskabets personalehåndbog.

Stoppede tyven med GPS-tracking
GPS-trackingen bliver hos Trefor blandt andet brugt til at organisere kørslen, så medarbejderne kan flyttes rundt som skakbrikker på et landkort.

Det vil sige, at når en kunde ringer ind til Trefor med en opgave, så bliver den montør, der er tættest på kunden, udsendt til opgaven.

Samtidig kan selskabet via GPS-logs holde øje med biler, der har kørt så mange kilometer, at de skal ind til serviceeftersyn.

Knud Steen Larsen fortæller også, at Trefor for nylig havde en spøjs episode, hvor en af selskabets Mercedes Sprinter-varevogne var blevet stjålet.

Via GPS-trackingen kunne Trefor så se, at bilen befandt sig i Berlin med retning mod den polske grænse, hvorefter selskabet med hjælp fra dansk og tysk politi kunne få grebet tyvene på fersk gerning med en vejafspærring.

“Sådan en Sprinter koster 400.000 kroner med udstyr, så vi var meget glade for GPS-trackingen i den situation,” fortæller Knud Steen Larsen.

Tager stikprøver mod snyd
Han er dog ikke bleg for at indrømme, at GPS-trackingen i visse tilfælde også bliver brugt til at overvåge medarbejdernes lovovertrædelser på vejene og i fritiden.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>