Dansk industri-gigant vil af med 40 it-ansatte: Skal outsources

Den danske industri-kæmpe Vestas er på trapperne med en stor outsourcing-aftale af store dele af selskabets it-afdeling.

Ifølge Børsen vil aftalen betyde, at 40 af Vestas’ it-folk skal outsources til it-selskabet NNIT.

De to parter er ifølge Børsen blevet enige om aftalen i dag, fredag, men selve kontrakten skal ifølge avisen først underskrives om en uge.

Vestas opererer med it på et meget avanceret niveau og har blandt andet sin egen supercomputer, som du kan læse mere om her: Her er Vestas’ enorme supercomputer.

It-afdeling skrumpet kraftigt
Det ændrer dog ikke på, at Vestas flerårige nedtur over de seneste år har kostet adskillige it-folk deres job.

Vestas it-afdeling er således skrumpet fra 800 medarbejdere til 420 medarbejdere fra 2010 til 2012. Det kan du læse mere om her: Så hårdt har krisen ramt Vestas’ it-afdeling.

Den nuværende outsourcing af de 40 it-mand skyldes dog ikke nedskæringer i it-driften, men alene en beslutning om at rydde ud i de af selskabets aktiviteter, der ikke er forbundet direkte med produktionen af vindmøller.

Allerede for et år siden oplyste Vestas’ CIO, Torben Bonde, til Computerworld, at selskabet var på udkig efter en outsourcingpartner til udviklingen.

Dengang var han mere tilbageholdende med outsourcing af selve it-driften, da et driftsnedbrud i Vestas ifølge koster omkring en million kroner i timen på bundlinien.

Vestas’ CIO, Torben Bonde, blev i 2011 kåret til Danmarks bedste it-chef.

Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks bedste it-chef – Årets CIO 2011.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>