Danske Microsoft-chefer forsvinder op i skyen

Endnu en af Microsofts danske chefer søger lykken i skyen i stedet for at arbejde bag de trygge mure i softwaregigantens danske hovedkvarter i Hellerup.

42-årige Lars Nygaard har efter syv år sagt farvel til jobbet som chef for Microsofts danske server- og cloud-forretning og er tiltrådt i jobbet som dansk landechef i selskabet Projectplace, der lever af at sælge et cloud-baseret værktøj til projektstyring.

Hans it-karriere startede hos Navision tilbage i 1996, og efter en tur rundt om Tectura og Maconomy kom han i 2006 til Microsoft Danmark som chef for Dynamics-forretningen.

Han ser frem til udfordringerne i sit nye job, hvor han kommer tættere på slutkunderne fremfor at sælge gennem partnere og distributører.

“Projectplace er en 100 procent cloud-baseret vækstvirksomhed. Selv om Projectplace nu har en kritisk masse med 170 medarbejdere og stærke venture fonde i ejerkredsen, er jeg fascineret af den dynamik og entreprenør-ånd, der er i virksomheden. En ånd jeg genkender fra min tid i Navision,” siger Lars Nygaard.

Lars Nygaard er den seneste i rækken af Microsoft-medarbejdere og -chefer, som har søgt nye udfordringer blandt andet indenfor cloud-verdenen.

I 2012 forlod Jesper Grønbæk jobbet som chef for Microsofts danske cloud-services og startede firmaet Adactit, som leverer cloudløsninger indenfor Microsofts Office 365. Han fik i fjor de to tidligere Microsoft-direktører Jørgen Bardenfleth og Klaus Holse Andersen med på vognen som medlemmer af Adactits bestyrelse.

Tidligere har også Microsofts daværende marketingdirektør Nis Bank Lorenzen kastet sig ud i at sælge Microsofts cloud-løsninger i it-forhandleren Belsø IT.

Tidligere i år valgte en anden Microsoft-veteran med rødder i Damgaard/Navision-miljøet at gå til et job som CEO hos sikkerhedsfirmaet Secunia.

Også chefen for Microsofts enterprise-salg valgte i sommer at søge nye græsgange i et job som salgschef i A Gain Crayon.

Hen over sommeren var der også vagtskifte i Microsofts ERP-forretning, hvor partnerchefen gik til et job hos Microsoft-partnere Columbus.

Læs også:

Microsoft-veteran skal sælge cloud-løsninger

Danske Microsoft-bosser går sammen i nyt firma

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>