Derfor bragede Skats it-systemer ned

Et større nedbrud i Skats it-systemer betød torsdag, at Skats hjemmeside var nede i flere timer, og at medarbejderne også havde svært ved at betjene borgere over telefonen.

Læs også: Massivt it-nedbrud i Skat

Version2 har spurgt Skat om årsagen til nedbruddet og fået en kortfattet mail, der beskriver forløbet således:

»Der har i dag (torsdag, red.) været konstateret nedbrud i en fysisk it-komponent (switch), som har bevirket, at en række it-systemer ikke har været tilgængelige. Driften er normaliseret igen kl. 14.00. Der pågår nu et udredningsarbejde med leverandøren med henblik på at undgå lignende fejl fremadrettet,« udtaler Skats it-direktør Jan Topp i mailen til Version2.

At driften først blev normaliseret klokken 14.00 stemmer dog dårligt overens med den besked, Version2 fik tidligere på torsdagen. Skats pressefunktion oplyste nemlig, at man allerede klokken 13.10 fjernede en særlig velkomstbesked på Skats hovednummer om, at der var problemer med it-systemerne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>