Derfor eksisterer det gamle Microsoft snart ikke længere

Steve Ballmer stopper som über-boss, det måske mest kendte Microsoft-produkt, Windows, er på gaden i en meget anderledes version, software leveres som cloud-services, og så får den klassiske pc i den grad baghjul af tablets og smartphones.

Ja, snart kan selv Microsoft-ikonet Bill Gates være helt ude af selskabet, som han stiftede sammen med Paul Allen i 1975.

For Microsoft befinder sig på alle måder midt i en brydningstid, hvor nyt og gammelt mødes i virksomheden med 97.000 ansatte og en årsomsætning på omkring 422 milliarder kroner. 

Tiden er inde til forandringer i hele it-industrien, og Microsoft er – som selskabet har været i snart fire årtier – i gang med at forme både industriens og sin egen fremtid. 

Det sker ikke bare fra hovedkvartet i Redmond, men også her i Danmark, hvor visionerne torsdag blev præsenteret for omkring 650 deltagere på selskabets Next-konference i Falconer-centeret på Frederiksberg.

“Vi befinder os i den situation, at vi har brugt de sidste 35 år på at være en af de store spillere i hele den opblomstring, der har været i brugen af informationsteknologi. Vi har så igennem de seneste fem-seks år kunnet se en bevægelse i markedet,” forklarer Ole Kjeldsen, der er teknologidirektør i Microsoft Danmark, til Computerworld.

“Nu er det ikke bare en pc på en skrivebord, men en række enheder, der skal kunne forbindes til de services, der drives i en cloud-infrastruktur”

Han forklarer, at Moores lov har betydet, at vi har fået et væld af nye og mindre enheder med højere regnekraft, ligesom også datacentrene har ændret sig – både teknologisk og omkostningsæssigt, som vi ser det med cloud computing. 

“De to samtidige bevægelser – at der kommer nogle nye devices ind, og at folk bruger de cloud-baserede tjenester – det er med til at ændre hele industrien. Det er med til at ændre, hvordan folk kigger på it – og på, hvad man kan få ud af it. Sådan nogle trends kan vi som en af de store spillere i markedet ikke bare sidde overhørig.”

Er I ved at lave et brud med det gamle Microsoft?

“Den oprindelige vision med at bringe en pc ud på ethvert skrivebord er tæt på at være realiseret. Hvis vi udvider begrebet fra pc til ‘enhed’, så har vi alle sammen i dag flere devices. Så hvis man ser det klassiske Microsoft i det lys, så ja. Ikke at vi bryder med det – vi bygger oven på det.”

Ole Kjeldsen uddyber den udvikling over for Computerworld: 

“Der kommer mange flere devices – smartphones, tablets, slates, hybrider. Det betyder, at vi kan bygge oven på den vision, vi havde dengang. Nu er det ikke bare en pc på en skrivebord, men en række enheder, der skal kunne forbindes til de services, der drives i en cloud-infrastruktur,” siger teknologidirektøren.

“Vi ser det som en helt naturlig evolution.”

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>