Derfor er dit ERP pludselig blevet håbløst forældet

Både leverandører, it-chefer og analytikere taler for tiden om behovet for at modernisere og optimere ERP-løsningerne.

Som udgangspunkt lyder alt, der indeholder forkortelsen ERP, nok temmelig dyrt i de fleste it-chefers ører, men det er svært at komme uden om, at en ERP-løsning med en 10-15 år på bagen nok før eller siden trænger til at blive moderniseret.

Det skyldes ikke mindst, at brugsscenarierne udvides ganske kraftigt, lyder det i en rapport fra Deloitte med titlen Tech Trends 2013, hvor der blandt andet er fokus på behovet for at udskifte ERP-teknologierne.

Deloitte forklarer, at mange af de gamle ERP-løsninger blev bygget til en verden med standardiserede, rigide forretningsprocesser, hvor store batch-kørsler eksempelvis var i fokus, og det meget handlede om dyre løsninger til redundans og disaster recovery.

“Den nye verden ser anderledes på hvert enkelt lag i stack’en, hvilket har konsekvenser for resten af din it-portefølje.”

ERP er meget mere end økononi
Hvor ERP oprindeligt handlede om økonomi og produktion, handler det nu i lige så høj grad om CRM og HR, ligesom også business intelligence og analytics er kommet med ind under ERP-hatten.

“I dag handler det om allestedsnærværelse. Organisationerne stræber efter at gøre ERP tilgængeligt på mange måder – på dine mobile devices, i samarbejdsværktøjerne eller i dine sociale nyhedsstrømme,” forklarer Deloitte i rapporten.

Alt sammen forudsætter, at man moderniserer selve kernen i ERP-løsningen, motoren, skriver rådgivingsfirmaet.

“ERP-motoren bliver genopfundet. Det underliggende kraftcenter i ERP var konstant igennem de tidligere evolutioner … Men denne gang ændres det med omfattende opdateringer af infrastruktur-, data- og applikations-lagene.”

Nu er nogle af nøgleordene, ifølge Deloitte, in-memory-teknologi, distributed computing, virtualisering og cloud-baserede infrastrukturer.

“De gamle motorer kunne ikke processere milliarder af begivenheder med noget nær real-tids-hastigheder. Det er forklaringen på den genopfundne motor – en betingelse for real-tids-processering af uensartede data til en konkurrencedygtig pris.”

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>