Digital Post-deadline: 49.000 virksomheder har nu ikke adgang til deres post

Så oprandt dagen, og det er nu lovpligtigt for virksomheder at kunne modtage informationer fra det offentlige på digital post. De virksomheder, der ikke selv har oprettet en postkasse, har automatisk fået beskikket en i nat.

Men omkring 49.000 virksomheder har fra i dag ikke adgang til deres post fra det offentlige. De har nemlig stadig ikke fået oprettet de adgangsgivende medarbejdersignaturer, der skal udstedes fra Nets. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Erhvervsstyrelsen.

Det er gået langsomt med at få virksomhederne oprettet, og der har i en rum tid været tegn på, at mange ikke ville nå at være klar til deadline. Henning Steensig, der er direktør i Erhvervsstyrelsen, har tidligere over for Version2 påpeget, at problemet lå i, at Nets ikke kunne udstede og aktivere de adgangsgivende signaturer i et højt nok tempo.

Erhvervsstyrelsen vurderer på baggrund af tal fra Danmarks Statistik, at der er 500.000 aktive cvr-numre i Danmark. Og virksomhederne bag næsten ti procent af disse har altså fra dags dato ikke adgang til at læse deres meddelelser fra offentlige myndigheder.

På trods af det er Henning Steensig overordnet tilfreds med forløbet, og han regner med at have de resterende virksomheder inde i folden inden for en uge, fortæller han til Version2.

»Det er gået over vores forventning. Set fra et digitaliseringssynspunkt er det en stor reform. Vi har hele tiden vidst, at der ville være udfordringer, og der er mange virksomheder, der har syntes, at det var besværligt. Men vi er nået længere, end vi havde regnet med«, siger Henning Steensig og forklarer, at de virksomheder, der ikke er oprettet, vil blive gjort opmærksomme på problemet, når de får post.

»De får et fysisk brev, hvor der står, at der er digital post til dem, så de skal se at blive oprettede. Hvis det nuværende tempo fortsætter, regner jeg med, at alle interesserede vil være oprettet inden for fem-seks dage,« siger Henning Steensig til Version2.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>