DTU-studerende vil være første europæiske kvinde i ekstremt cykelræs

»Jeg vil vise, hvor stærke kvindelige ingeniører vi har i Danmark!«

Sådan siger ingeniørstuderende Eva Synnestvedt Hansens om sine planer om at cykle 1.384 kilometer og over 20.000 højdemeter fra Californien til Colorado på under 90 timer.

Lige nu er hun ved at færdiggøre sit speciale i bioteknologi på DTU, og selv om der er langt til USA, ser hun mange ligheder mellem ekstremsporten og ingeniørstudiet. Det er nemlig ikke benarbejdet, men den psykiske del af et så ekstremt cykelløb, der er det hårdeste.

Snart færdiguddannet? Find dit første job her

»Man bliver ekstremt træt. Jeg kender den følelse fra eksamens- eller projektperioder, hvor der kun er plads til at fokusere på én ting. Jeg har også tit taget all-nightere i eksamensperioder, fordi jeg er dårlig til at planlægge,« siger Eva Synnestvedt Hansen med et grin.

Et cykelløb som Race Across the West kræver af gode grunde stærk fysisk form, men endnu vigtigere er udholdenheden, mener hun. Og et godt team.

  • Race Across the West (RAW) er ikke et normalt cykelløb som Tour de France. RAW er en lang enkeltstart, idet uret startes i Oceanside i Californien og ikke slutter, før rytteren krydser målstregen i Durango i Colorado. Da det er en enkeltstart, har rytterne heller ikke lov til at ligge i læ af hinanden. RAW er lillebroren til Race Across America, og er det næstlængste løb i USA.

  • RAW blev afholdt første gang i 2008. Siden da har 13 solokvinder deltaget, hvoraf kun fem har nået målstregen.

  • Ruten er ca. 1.384 km. lang. Den starter i Oceanside, Californien, og går igennem fire stater, passerer ørkener og spænder over 20.000 højdemeter, før den slutter i Durango, Colorado.

  • Soloryttere kommer som oftest i mål efter tre-fire dage og kører mellem 400 og 600 km pr. døgn.

»Jeg er dybt afhængig af et godt team. En så ekstrem præstation kræver, at man har nogle til at tænke for én, lave mad og hjælpe på andre måder, når ens hjerne slår fra. Der kommer tidspunkter, hvor man ikke kan mærke, om man sveder eller fryser,« forklarer hun.

Den samme team-ånd er et must i gruppearbejdet i ingeniørfaget, hvis man vil have et godt resultat, mener Eva Synnestvedt Hansen:

»Man skal ikke kun kunne samarbejde, man skal også kunne forstå hinanden, give plads og sørge for, at der hele tiden er god stemning. Det gælder både i erhvervslivet, på universitetet og i ekstrem cykelsport,« siger hun.

Eva Synnestvedt Hansen gennemførste sit første rigtige løb sidste sommer, og har siden kørt otte løb og i alt omkring 3.000 kilometer.

Hun håber på at gennemføre det amerikanske løb som hurtigste nogensinde, på 62 timer. Realistisk inden for 70 timer. For at gennemføre løbet skal man være i mål inden for 90 timer. I den periode bliver hun nødt til at få nogle pauser:

»Jeg regner med at sove to-tre timer i døgnet og sidde ned og spise i tre kvarter. Det er meget vigtigt at få noget ordentlig mad,« fortæller hun.

Læs mere om Eva Synnestvedt Hansen og hendes team her.

Læs også: Elitehåndboldspiller og nyansat: Jeg tager aldrig et nej for et nej

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>