Efter stor millionbonus: Atea-chefer går ned i løn

Da Atea for en måned siden fyrede 101 medarbejdere i sin danske afdeling, skar koncernen samtidig to millioner kroner i lønnen til koncernens fire topchefer, Claus Hougesen, Rune Falstad, Peter Trans og Steinar Sønsteby. Det skriver Børsen i dag.

Ved siden af de to millioner kroner fra topcheferne har Atea også skåret andre to millioner kroner i lønningerne til omkring 50 ledere. Det svarer ifølge Børsen til, at cheferne går 4-5 procent ned i løn.

“Når man skal ud i sparerunder, er det mest troværdigt, at ledelsen går forrest. Det er på den melodi, vi gør det. Man kan ikke bede 1.400 medarbejdere om at holde igen og så selv gå fri,” siger Claus Hougesen til Børsen i dag.

Lønnedgangen er en del af en større spareplan, som skal skære 70 millioner kroner af omkostningerne i Atea-koncernen. Ud over afskedigelserne i Danmark kommer planen til at koste yderligere 200 job i Ateas afdelinger i Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

Atea har i den forbindelse sagt til sine medarbejdere, at de ikke skal sætte næsen op efter lønfremgang i 2014, fortæller Claus Hougesen til Børsen.

Otte af koncernens chefer – herunder Claus Hougesen selv – har dog hurtigt fået et plaster på såret. Torsdag kunne Atea fortælle, at de øverste chefer i koncernen vil indløse en række aktieoptioner, som tilsammen giver en gevinst på 26 millioner kroner.

Claus Hougesen siger til Børsen, at optionerne er kompensation for, at Ateas topledelse de sidste tre år har givet afkald på bonus og lønstigninger.

Læs også:

Efter fyringer: Atea forgylder sine topchefer

Analytiker: Atea ruster sig til nye storopkøb

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>