Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

I begyndelsen af oktober trak radio- og tv-kæden Fona store overskrifter med nyheden om, at kædens 500 medarbejdere var blevet fyret med tilbud om at blive genansat til mellem fem og ti procent lavere løn.

Anledningen til den dramatiske aktion var, at Fona trods stigende omsætning står over for et underskud på omkring 20 millioner kroner. Det alternativ, Fona tilbød, var omfattende butikslukninger og massefyringer.

Medarbejdernes fagforeninger var chokerede. En professor i arbejdsmarkedsforhold kritiserede Fona for at løbe fra den overenskomst, som Fonas egen direktør Michael Kjær – som formand for arbejdsgiverne i Dansk Erhverv – selv havde skrevet under på.

Men fagforeningerne lagde sig hurtigt fladt ned i erkendelse af, at Fonas ansatte havde fået et tilbud, som de ikke kunne sige nej til. Og her tre uger senere er facit, at kun fem ansatte har takket nej til Fonas slagtilbud. I alt fire butikker lukker, og 30 medarbejdere mister deres job.

Kilde: BIQ

Men historien om Fonas problemer med at få de økonomiske ender til at mødes er også historien om, hvordan tiden arbejder imod den traditionelle strøgbutik, hvor pæne butikslokaler og dygtige, servicemindede medarbejdere giver kunderne den ekstra oplevelse, som får dem til at se igennem fingre med, at priserne på varerne måske ikke er helt skarpe.

Forklaringerne på strøgbutikkens problemer er mange, men trækker alle i samme retning.

På de næste sider tager Computerworld temperaturen på, hvordan fremtiden ser ud for retail-branchens salg af it-varer.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>