Gammel server aflivet: Men myndighed får alligevel kritik

Statens Administration har taget livet af en forældet server, men får fortsat kritik fra Rigsrevisionen.

Det fremgår af revisionens seneste rapport.

“Revisionen for 2012 har vist, at Statens Administration har erstattet den forældede server med en mere tidsvarende server medio 2013 og har udviklet nye systemer baseret på en
bredt anvendt teknologi, som er lettere at vedligeholde,” hedder det i rapporten.

Tidligere har Statens Administration anvendt nogle gamle Wang-servere. Det kan du læse mere om her.

Men selv pensioneringen af en gammel server er ikke helt godt nok, mener revisionen.

“Revisionen har dog også vist, at Statens Administration fortsat er afhængig af et programmeringssprog og en databaseteknologi, som er vanskelig at vedligeholde,” fremgår det.

“Dette gælder primært for studielånssystemet, som årligt behandler cirka 83.000 transaktioner og administrerer lån for i alt cirka 24,6 milliarder kroner,” heddet det i rapporten.

Derfor skriver Rigsrevisionen også, at “det store antal transaktioner nødvendiggør en it-baseret systemunderstøttelse af sagsbehandlingen og øger vigtigheden af at have et driftssikkert studielånssystem til rådighed.”

Nyt it-system på vej
Statens Administration har i juni 2013 udarbejdet en handlingsplan, hvor der etableres en selvbetjeningsløsning, der ”forventes etableret primo 2014″.

“De nævnte initiativer skal blandt andet give mulighed for anvendelse af nyere teknologier og derved reducere personafhængigheden af specielle programmeringskompetencer mv.,” hedder det.

Rigsrevisionen finder initiativerne hensigtsmæssige og vil følge sagen.

Hos myndigheden understreger man da også, at man er i fuld gang.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>