Helt ny type harddisk realiserer årtier gammel drøm

En harddisk på seks terabyte, der har 50 procent mere storagekapacitet og anvender 20 procent mindre strøm end traditionelle harddiske.

Det er, hvad virksomheden HGST, der ejes af Western Digital, netop har præsenteret. Det mest opsigtsvækkende er dog, at den nye type harddisk er fyldt op med helium.

Det skriver MIT Technology Review.

Det smarte ved at anvende helium er, at det mindsker friktion og vibrationer og andre mekaniske udfordringer, der eksisterer i traditionelle harddiske.

Genvinsten er ikke bare, at mere storage kan klemmes ind på mindre plads, men også at strømforbruget mindskes, skriver MIT Technology Review.

Kunne ikke få det til at fungere
Ifølge mediet har helium-konceptet rødder helt tilbage til 1970′erne, men det har altid været en udfordring, at helium har det med at sive væk over tid – som vi kender det fra heliumballoner.

“Folk talte konstant om fordelene ved helium, men har ikke været i stand til at få det til at fungere, fordi det slipper ud af indkapslingen med tiden, udtaler professor Frank Talke fra University of California i San Diego, der arbejdede med helium-harddiske hos IBM tilbage i 1970′erne.

Det californiske selskab HGST lover, at den nye helium-harddisk holder i minimum fem år. Blandt de første kunder er ifølge MIT Technology Review Huawei, forskningsinstituttet CERN og HP.

“Fordelene ved en HDD med helium har været kendt meget længe. Gennembruddet ligger i designet af produktet, der lukker helium inden i harddisken på en omkostningseffektiv måde til fremstilling i stor volumen,” udtaler teknisk chef i HGST i en pressemeddelelse.

Læs også:

Se billederne: Harddiskens utrolige udvikling

Sådan opgraderer du nemt din harddisk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>