Kikset it-opsætning skyld i valg-kaos

Køge kommune har i lighed med København og andre kommuner haft sine it-problemer at slås med i formiddags, da valgstederne åbnede klokken 9.00.

“Vores pc’er på kommunens 16 valgsteder har været forkert sat op, men vi er i gang med at udbedre fejlen, som udelukkende er et lokalt problem i Køge,” forklarer Køge Kommunes borgerservice-chef Mogens Pejtersen.

Han fortæller, at kommunens it-folk ved 12.30-tiden havde været på otte valgsteder for at rette på fejlene i opsætningen, mens der endnu manglede fejlretning på otte andre valgsteder i Køge.

Nødplan på USB-nøgler
I Køge har nødproceduren med den manglende opkobling til de digitale valglister betydet, at USB-nøgler med valglisterne blev sat i computerne kort efter klokken otte i morges, hvorefter valglisterne er blevet printet lokalt på de enkelte valgsteder.

Aktiveringen af de digitale valglister skete omkring 11-tiden. 

Indtil da måtte Køge-borgerne altså pænt vente på, at den manuelle nødprocedure blev iværksat og de lidt længere ventetider, som manuelle valglister med fast tilknyttede valgborde uundgåeligt giver.

“Brugen af papir har betydet, at det gik lidt langsommere end normalt, men jeg var selv ude på et valgsted i formiddags, hvor der var fem minutters ventetid. Med en digital valgliste havde ventetiden kun været halvt så lang,” lyder det fra Køge Kommunes borgerservice-chef.

Spændt stemning hos KMD
Hos leverandøren af de digitale valglister, KMD, har der ikke været meldt om nogen nedbrud.

It-leverandøren ringede ellers rundt til kommunerne omkring middagstid efter flere pressehistorier omkring bøvl med de digitale valglister. 

KMD har blandt andet været i kontakt med Køge og Brøndby, hvor det ifølge KMD’s pressechef Christoffer Hellmann bekræftes, at der har været knas med kommunernes interne it-setup.

“Stemning hos os er lige nu god og spændt, som den plejer, og vi er lige nu stadig i kontakt med en del kommuner,” forklarer Christoffer Hellmann.

Årsagen til den tætte kontakt med kommunerne ligger i skrivende stund ikke i nogen nye nedbrud, men derimod at kommunerne forbereder sig til den store optælling i aften, når valgstederne lukker klokken 20.00.

Hvordan optællingen foregår via KMD’s computere kan du læse mere om her

Læs også: 

Valget: En fis i en hornlygte – men sådan burde det ikke være

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>