Ledig it-topchef er en brændende varm kandidat

Mogens Elsberg har sagt farvel til GN Netcom, hvor Niels Svenningsen tager over fra 1. januar 2014.

Årsagen til, at Mogens Elsberg siger farvel, er angivet til, at han vil søge nye karriereveje.

Hans farvel kommer efter en imponerende turnaround hos GN Netcom.

Læs mere om den her.

Og samtidig har Elsberg – med sin erfaring fra en international toppost hos it-giganten Microsoft – en eftertragtet profil, mener professor Anders Drejer fra Aalborg Universitet.

“Jeg tror klart, at Elsberg er et emne til topposter – både i Danmark og i udlandet,” udtaler Anders Drejer til Computerworld.

GN Netcoms mest kendte brand er Jabra, der sælges over hele verden. Selskabet omsætter i dag for små to milliarder kroner om året. Da Elsberg overtog, var omsætningen 1,1 milliarder kroner.

Elsbergs CV
Indtjeningen er steget, så selskabet de sidste tre år har tjent små 700 millioner kroner. Da Mogens Elsberg trådte til, var der røde tal på bundlinjen – og større summer.

“GN Netcom er jo kendt internationalt, og at kunne skrive en turn-around af den størrelse på CV’et er der ikke så mange, som kan,” understreger Anders Drejer.

Umiddelbart vurderer Anders Drejer, at Mogens Elsberg vil være mest oplagt til at træde ind i it-branchen igen.

“Han vil være et emne i flere brancher, selv om it nok vil være mest naturligt. Men der er også andre brancher, som traditionelt skeler til it-branchen, når de skal forny sig,” forklarer Anders Drejer.

Computerworld forsøger at fange Mogens Elsberg for en kommentar til hans fremtidsplaner.

På hans Linkedin-profil kan man i øvrigt læse, at han for fire dage siden connectede til en partner i et headhunter-firma.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>