Lovændring på vej: Nu skal NemID være gyldig underskrift

Det har vakt genlyd på Christiansborg, at gældsbreve underskrevet digitalt med NemID ikke holder i landsretten.

Læs også: Landsretten: Underskrift med NemID er ikke gyldig

Landsrettesns hammer har runget så meget mellem Borgens tykke mure, at Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen har stillet spørgsmål til finansminister Bjarne Corydon om, hvor godt landsrettens kendelse harmonerer med regeringens digitaliseringsstrategi.

Ministeren skriver i sit svar, at gennemførelsen af digitaliseringsstrategien ligger ham meget på sinde:

»Jeg finder det derfor uhensigtsmæssigt, at formkrav i lovgivningen skal være til hinder for den øgede digitalisering,« skriver Bjarne Corydon blandt andet i sit svar.

Ministeren henviser til, at Justitsministeriet er i gang med at ændre retsplejeloven, så gældsbreve og andre dokumenter, der er underskrevet digitalt, overholder lovens formkrav. Lovændringen skal ifølge ministeren være klar, inden Folketinget går på sommerferie i 2014.

Michael Aastrup er overrasket over, at lovgivningen overhovedet kan være et problem i 2013, men samtidig er han glad for, at der langt om længe sker noget:

»Ministerens svar er jo en undskyldning – dog uden helt at være det. Og det er jeg glad for. Men det har chokeret mig, at ministeriet ikke har haft mere styr på det, og det er amatøragtigt, at vores lovgivning ikke er bedret rustet til digitaliseringen,« siger Michael Aastrup til Version2.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>