Masser af danskere berørt: Login-data stjålet fra dating-sider


Sikkerhedsfirmaet CSIS beretter, at det her til morgen er kommet i besiddelse af en lækket database, som indeholder oplysninger om millioner af brugere i et dating-netværk.

Lækagen handler ifølge sikkerhedsfirmaet om 42 millioner e-mail-adresser med tilhørende passwords helt uden nogen form for kryptering.

“Mange tusinde af de lækkede e-mailadresser med tilknyttede passwords ser ud til at stamme fra Danmark på baggrund af, at de slutter på .dk,” skriver CSIS i en sikkerhedsadvarsel.

De mange data stammer angivelig fra Cupid Media, som blandt andet driver et populært dating-netværk. Du kan se dating-siderne her.

Samme teknik som ved Adobe-hack
Lækagen minder meget om angrebet mod Adobe, der fandt sted tidligere på efteråret, fortæller CSIS.

I den forbindelse blev 360.000 danskere berørt af hacker-angrebet.

Det gælder både måden, hvorpå de mange data er blevet lækket, og også i forhold til fremgangsmetoden.

Cupid Media anvender ColdFusion, og meget tyder på, at hackerne har anvendt samme 0-dags sårbarhed, som blev udnyttet hos Adobe, og som siden er blevet lappet.

Cupid Media har dog ikke ulejliget sig med at kryptere brugernes data, og både e-mail-adresser og passwords er i klartekst, hvilket øger risikoen for misbrug betragteligt.

Lækagen er angivelig sket helt tilbage i januar.

Ifølge Cupid Medias direktør, Andrew Bolton, opdagede dating-firmaet mistænkelig aktivitet på netværket tilbage i januar. Siden har firmaet været i gang med at rydde op og sørge for, at de berørte brugere blev notificeret og fik nulstillet deres passwords.

Håbløse passwords igen
En analyse af de mange passwords i databasen viser igen, at mange af os er håbløst fantasiforladte, når det handler om at oprette et password.

Læs også: Her er danskernes mest brugte passwords – så elendige er de

Næsten to millioner bruger dette password: 123456.

De fire øvrige på top 5-listen er: 111111, 123456778, 1234567 og 000000.

I denne artikel kan du få gode råd til, hvordan man bygger et sikkert password.

Læs også:
Sådan får du skudsikre passwords til mail og Facebook

Undskyld, men må vi lige stjæle dine fortrolige filer?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>