Microsoft vil være den største spiller på centralt it-marked

“Alting rykker nu, og en stor fornyelsescyklus inden for ERP er over os.”

Sådan lyder budskabet fra Kirill Tatarinov, der står i spidsen for Microsoft Business Solutions, da Computerworld møder ham i Microsofts internationale udviklingscenter i Vedbæk.

“Det er den typiske fornyelses-cyklus. Vi ved, at forskellige former for software har forskellige cyklusser og livslængder. Traditionelle ERP-systemer havde 12-15 års tidshorisont, og den seneste fornyelsescyklus var lige omkring år 2000.”

“Så nu er tiden kommet, og vi ved, at de systemer, der blev valgt lige omkring år 2000 ikke blev bygget til den moderne tid – det er ikke muligt at få brugergrænsefladerne til at understøtte den moderne arbejdsstyrke.”

ERP trænger til fornyelse
En IDC-analyse konkluderede for nylig, at mange it-chefer vil prioritere opgradering og modernisering af ERP højt i de kommende 12-18 måneder.

“Jeg tror netop, at ERP prioriteres højt, fordi tiden er løbet fra de ‘støvede systemer’,” udtalte IDC-analytiker Anders Elbak fra IDC.

Kirill Tatarinov fra Microsoft er enig:

“Verden er rykket over imod fleksible, sammensatte, kontekstbaserede arbejdsgange, som folk ønsker at klare på de devices, som de bedst kan lide,” siger han. 

Computerworld har derfor sat gang i en interview-serie, hvor vi både taler med CIO’er og leverandører om ERP-systemernes rolle i dag og i fremtiden. 

I en opgørelse fra analysefirmaet Gartner over det globale salg af ERP-software i 2012 lå SAP som nummer et med en markedsandel på 25 procent, mens Oracle som nummer to sad på 13 procent af omsætningen.

Infors omsætning udgjorde seks procent af markedet, og ifølge Gartner landede Microsoft på fem procent.

Nu er Microsoft imidlertid i fuld gang med at tage hul på en ny ERP-tidsalder med sine Dynamics-løsninger, og Kirill Tatarinov er ikke bleg for at fortælle om ambitionerne.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>