Mindre it-virksomhed: Yammer og masser af initiativ kan erstatte en HR-afdeling

Peter Østergaard, Delegate

En god arbejdsplads. Det er et sted, hvor der er en god stemning i kantinen, og hvor døren altid står åben til chefens kontor.

Det er i hvert fald sådan, mange normalt anskuer det. Men i mange moderne virksomheder er et godt arbejdsmiljø også noget, der eksisterer virtuelt.

Det har de erfaret hos it-virksomheden Delegate, der onsdag aften vandt en Great Place to Work-pris for den bedste danske it-arbejdsplads med mindre end 50 ansatte. 

Kaffemaskine-snak er kommet online
Ifølge virksomhedens direktør Peter Østergaard er mange af de debatter og samtaler, der tidligere fandt sted ved kaffemaskinen, nu flyttet online, hvor Delegate bruger Yammer, der er et socialt medie til erhvervsbrug.

“Vi bruger Yammer utroligt meget. Det gør vi, fordi vi vokser og har behov for, at vi kan dele information med hele huset. Yammer er naturligvis et sted, hvor vi deler faglig viden. Men det er også blevet til vores sociale forum, hvor der er plads til fredagsjokes og så videre. Det fungerer overraskende godt,” siger han.

Det er især vigtigt i et konsulentfirma som Delegate, hvor konsulenterne opholder sig hos kunderne i op mod 90 procent af deres tid.

Vil bevare en familieånd
Det betyder, at der er en risiko for, at der ikke bliver knyttet tætte bånd mellem ansatte, selvom de har været kolleger i mange år. Men på trods af sådanne udfordringer mener Peter Østergaard, at det er lykkedes at skabe en “familieånd” i virksomheden.

“Når du bliver ansat som nummer 38 i Delegate, bliver du ikke bare et nummer i række, der skal lære 37 andre kolleger at kende. I den første tid får du måske ikke en meget tæt relation til alle dine kolleger, men du bliver en del af et team på 5-7 mand, som arbejder utroligt tæt sammen. Det betyder, at du til gengæld meget hurtigt får nogle meget tættere relationer, og nogle meget nære venner,” siger han.

For at styrke båndene på tværs af de forskellige teams og sikre, at folk ikke blot kender hinanden via Yammer, sørger virksomheden for at arrangere sociale arrangementer, hvor alle kan møde hinanden.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>