NOx-slugende parkeringsplads renser luften ved Københavns Lufthavn

Med en tilsyneladende enkel imprægnering af stenene på en 300 m2 stor parkeringsplads i Københavns Lufthavn, bliver langt over halvdelen af den giftige NOx-udledning fra biler omsat til skadelige salte.

Det er det danske firma, Photocat, som står bag forsøget i lufthavnen. Firmaet anvender fotokatalytisk-teknologi, imprægnering af overflader med titaniumdioxid, til at omdanne kvælstofoxider (NOx) til salte.

Teknologien har været kendt i årevis, og er især blevet udnyttet i Japan, men det er lykkedes det danske firma at udvikle teknologien, så den er mere lysfølsom. Den fotokatalytiske proces med at optage og omdanne NOx til salte, drives af solen og starter når lys rammer overfladen beklædt med titaniumdioxid.

Læs også: Dansk firma satser stort på NOx-ædende titaniumdioxid

Photocat har i dag afsluttet testen i lufthavnen. Målingerne viser, at 24 procent af NOx’en er fjernet i tidsrummet fra 10-20, hvor der er flest biler på parkeringspladsen. Samtidig er udledningen faldet med hele 67 procent, hvis man ser samlet over hele døgnet.

Teknologien anvendes allerede flere steder i verden. I alt er der etableret mere end 100 mio. m2 fotokatalytisk overflade i verden, hvoraf 80 procent er i Asien. Men i vores nabolande Sverige og Tyskland har man også forsøgt sig med teknologien flere steder.

Den luftrensende teknologi ifølge Photocat en stor gevinst for både sundheden og den grønne omstilling. Samtidig hæfter man sig også ved ‘et enormt besparelsespotentiale,’ fordi luftforurening ifølge en nylig rapport fra DCE, Nationalt Center for Miljø og Energi, koster Københavns og Frederiksbergs Kommune 500 mio. årligt i indirekte helbredsomkostninger.

Det anslås, at 540 mennesker i samme kommuner hvert år dør for tidligt som følge af luftforurening.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>